14 Mayıs 2009 Perşembe

GELECEĞE DAİR POST MODERN BİLİMKURGUSAL ÖNGÖRÜLER

İnsanlık belirsiz bir gelecekte internetin gelişmiş bir türevini kullanarak ortak bir bilinç geliştirip tek bir benlik olarak hareket edebilecek. Fakat o safhaya gelmeden önce daha küçük benlikler ortaya çıkacak ve bu benlikler arasında büyük ihtimal klasik savaşları andıran benlik savaşları-mücadeleleri meydana gelecek. Fakat nihayetinde tek bir benlik oluşacak (ama tek bir benliğin diğerlerine hükmetmesi şeklinde olmayacak, tüm benlikler birleşip tek bir benliği oluşturacaklar). Tek benlik ortaya çıkınca bireysel çıkarlar ortadan kalkacağı için gerçek anlamda doğaya (daha doğrusu doğadan geriye ne kalmışsa ona) zarar vermeden birlikte var olabileceğiz ve böylece utopia toplumuna en yakın oluşum ortaya çıkacak.
Muhtemelen kendi güneş sistemimiz içerisindeki gezegenlere insan gönderebileceğiz ve hatta Ayda koloni bile kuracağız fakat diğer yıldızlara insan gönderebileceğimizi düşünmüyorum. Ama bir ihtimal o yıldızlardaki olası bir medeniyetle iletişim kurulabilir.
İklim değişikliği hiç öngörülmediği şekilde şiddetli olacak. Gulfstream akıntısı bozulacağı için (bu arada zaten bozulmaya başladı) İngiltere adası ve Avrupa’nın kuzeyinde iklim daha soğuk olacak ve belki bunun sonucunda yeni bir buz çağı başlayacak.
Türkiye’ye gelince, hala kendi becerilerimizi ve potansiyelimizi fark edemediğimiz ve ne olduğumuza karar veremediğimiz için ve her şeyden önemlisi kendimize, kendi insanımıza güvenmediğimiz için yerimizde sayacağız. Tek tük, tekil teknolojik çıkışlar olacak fakat esasen bize dayatılan teknolojileri kullanıp, bize dayatılan yönde ilerleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder